Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğrenci Buluşmaları kapsamında Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, Karabük’te öğrencilerle bir araya geldi.
Program çerçevesinde Atasever, Mehmet Vergili Fen Lisesi, Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi ve Alparslan Gazi Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle buluştu.
Tarihi uzay yolculuğu sürecinde edindiği deneyimlerini gençlerle paylaşan Atasever, Türkiye’nin milli uzay programı ve geleceğe yönelik çalışmaları hakkında da önemli bilgiler verdi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşilerde öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayan Atasever, gençlere ilham kaynağı oldu.Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmanın, onların ufkunu genişleten ve yeni hedefler koymalarına vesile olan anlamlı bir etkinlik olduğu vurgulandı.Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin geleceğin dünyasına dair vizyon kazanmalarını sağlayan bu program dolayısıyla Tuva Cihangir Atasever’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.