Karabük’te Siyasi Partilerde “Şeffaflık” Beklentisi
Son günlerde siyasi parti il yöneticileri hakkında kamuoyunda birçok spekülasyon konuşulmaya başlandı. İddialara göre bazı yöneticilerin, sahip oldukları siyasi gücü kişisel çıkarları doğrultusunda kullandıkları gündeme gelmekte. Özellikle farklı partilerin teşkilatlarında yaşanan iç çekişmeler, güç odaklı çatışmalar ve yönetim kavgaları kamuoyunun dikkatini çekiyor.
Bazı parti yöneticilerinin adli sicil kayıtları ve sabıka durumlarının tartışmaya açılması ise siyasi atmosferi daha da geriyor. Bazı siyasi il teşkilatlarında görevli olan isimlerin sabıkası olup olmadığı var ise sabıka sebepleri yada adli makamlara şikayet edilip edilmedikleri edildilerse sebeplerinin ne olduğu kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Siyasetin verdiği güç ile “güç zehirlenmesi” yaşadığı öne sürülen kişilerin, zaman zaman adli makamlara dahi müdahale girişiminde bulundukları, kendileri ve yakınları için çeşitli ricalarda bulundukları iddia ediliyor.
Bu durumları araştıran gazetecilere veya kamuoyuna bilgi aktaran kişilere karşı sert ve agresif tavırlar sergilendiği yönünde de gözlemler bulunuyor.
Kamuoyunda oluşan bu tartışmaları bertaraf edebilmek için, siyasi partilerin daha şeffaf bir yaklaşım sergilemeleri gerektiği konuşuluyor. Özellikle il yönetimlerinde görev yapan isimlerin sabıka ve adli sicil kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaları, güvenin yeniden tesisi açısından önem taşıyor.
Öte yandan, siyaset sahnesine girerken sahip olunan mal varlıkları ile siyaset süreci sonunda edinilen mal varlıklarının da açıklanması gerektiği yönünde Karabük kamuoyunda ciddi bir beklenti oluşmuş durumda.
Siyasi güçle beraber yanlarında olanları yücelten, ancak eleştiride bulunanları baskı ve tehdit ile sindirmeye çalışan yaklaşımlar da tartışmaların merkezinde yer alıyor.