Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karabük Yangın Felaketinin Ardından Rahmetle Buluştu

Karabük, son iki aydır kavurucu sıcaklarla ve ardı ardına çıkan

Karabük, son iki aydır kavurucu sıcaklarla ve ardı ardına çıkan orman yangınlarının yarattığı yıkımla mücadele ediyordu. Küllere dönen yeşil alanların hüznü henüz tazeyken, pazar sabahı yağan yağmur şehre adeta umut oldu.

Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından Karabük’ün dört bir yanında ve komşu illerde etkili olan sağanak yağış, vatandaşlar tarafından büyük bir sevinç ve şükürle karşılandı. Yağmur damlaları sadece sokaklara değil, yüreklerdeki yangına da serinlik getirdi.

Su sıkıntısının baş gösterdiği ve soğutma çalışmaları tam olarak tamamlanamayan yangın bölgeleri de yağan yağmur sayesinde nefes aldı. Yanan ormanların küllerine düşen her damla, doğa için yeni bir başlangıcın habercisi oldu.

Yangınlarda binlerce ağaç küle dönerken, birçok canlı türü de yaşam alanını kaybetti. O anların acısı hafızalardan silinmezken, yağan yağmur Karabük için hem yaraların sarılmasına hem de doğanın yeniden canlanmasına vesile olacak.

Yağmur altında sokaklara çıkan Karabüklüler, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Günlerdir içimiz yanıyordu, gökyüzü de sonunda bizimle birlikte ağladı. Bu yağmur bize umut oldu. Yanan ormanlarımız yeniden filizlenecek inşallah.”