Geçtiğimiz dönemde Safranbolu ilçesindeki görevinden istifa edip, Karabük İl Gençlik Kolları Başkanı olarak seçilen Ahmet Cem Esirgen ve eski dönem Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nilda Ezo Taylan’ın yardımlarıyla kurulmaya çalışan Merkez İlçe Gençlik Kolları bir türlü kendine başkan seçemedi. Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde neredeyse üç başkan değiştiren gençlik kolları sorunu kendisinde mi yoksa beraber yol yürümeye çalıştığı üstlerinde mi aramalı?
Geçtiğimiz dönemlerde de gençlerin heveslerini kırıp türlü oyunlarla ve riyakarlıklarla inandıkları yoldan bezdirerek çıkarttıklarının örneklerini ana muhalefet partisinden istifa ederek iktidar partiye geçen gençlerimizden görmüştük. Peki Cumhuriyet Halk Partisi bu olaylara karşı neden tepkisiz? Bu tür oyunlara susmaya devam ederlerse hakkı yenilen, sözde “üstlerin” oyunlarına bir piyon misali kurban giden ve bu yola gönül bağıyla bağlı gençlerin kırılan hevesleri ne olacak?
Gençlik kolları içinde belirli isimlerin ısrarla öne çıkarılması, tüzüğe aykırı yöntemlerle yönetim dizayn edilmeye çalışması ve çeşitli ittifaklar kurulması partili gençler arasında da büyük rahatsızlık yarattı. İddialara göre Nilda Ezo Taylan’ın gençlik kolları içerisinde tek taraflı bir hakimiyet kurmaya çalıştığı, yalnızca belirli isimlerin önünü açtığı ve bu durumun ekip ruhunu yıprattığı belirtiliyor. Yönetim içinde “itaat eden kalır” anlayışı hakim oluyor.
Zeynep Tara Öztürk’ün başkanlık için hazırlandığı süreçte mevcut başkan Kerim Mert Ay’ın yönetiminin teknik olarak düşmemiş olması yaşanan karmaşalara ve tüzüğe aykırı davranışlara örnek verebileceğimiz bir olaydır. Özellikle Zeynep Tara Öztürk’ün başkan yapılması için uzun süre yürütülen çalışmalar mevcut başkan Kerim Mert Ay’ın hala resmi olarak görevde olmasına rağmen sürdürüldü. Tüzüğe aykırı bu durum, parti içi hukuk kurallarını tamamen devre dışı bıraktı. Bu süreçte mevcut başkan Kerim Mert’in istifa etmediği ve görevden alınmadığı, yönetiminin devam ettiği, ancak buna rağmen Zeynep Tara’nın atanmasını gündeme getirildiği belirtiliyor. İlerleyen süreçte yaşanan fikir ayrılıkları sonucunda taraflar arasında bölünmeler yaşandı, ancak iddialara göre nihai hedef Öztürk’ün göreve getirilmesiydi.
Gelişmelerin sonucunda Kerim Mert ile Zeynep Tara eş başkanlık önerisinde bulundu. Süreci farklı bir boyuta taşıyan bu kararın, uzlaşıya açık ve birlik olabilmenin güzel bir örneği olduğu halde kaale alınmadığı bildirildi. Karşı taraflar olarak görülen iki ismin birlikte yönetim teklif etmesi sessizce tasfiye edilmelerine sebep oldu. Böylece bir dönem büyük umutlarla partide aktif rol üstlenen gençler, sistematik biçimde yıpratıldı.
Büşra Pamuk döneminde de iplerin tamamen koptuğu ve bu görevden istifasında da Esirgen ve Taylan’ın büyük rol oynadığı iddia ediliyor.
Bütün bu yaşananların ardından Merkez İlçe Gençlik Kolları Yönetimi’nin istifası sadece bir yönetim değişikliği olarak değil, bir isyanın, bastırılmış emeklerin, susturulmuş seslerin haykırışı olarak yankılandı.
Belki de biz yanlış düşünüyoruzdur, sonuçta reklamın iyisi kötüsü olmaz.